• gratis verzenden* met uitzondering van SALE
 • VIP Service postcode 7301 t/m 7346
Uw filters

 Algemene Voorwaarden

1. Algemeen

 1. De algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten met betrekking tot online bestellingen tussen Oxener Sinds 1905 B.V. en de klant.
 2. Oxener Sinds 1905 B.V. heeft te allen tijde het recht deze algemene voorwaarden en de inhoud van haar website te wijzigen.
 3. Door het plaatsen van een bestelling verklaart elke klant zich, zonder voorbehoud, akkoord met de algemene leveringsvoorwaarden.
 4. Wij maken met de grootste zorg foto’s van de schoenen die via onze online shop verkocht worden. Ze dienen ter illustratie en er kunnen derhalve geen rechten aan ontleend worden. Een enkele keer zal de schoen op de afbeelding een kleur hebben die niet besteld kan worden. Het betreft hier dan een monsterpaar. Het kan voorkomen dat er nog kleine wijzigingen zijn uitgevoerd.

2. Prijzen en Aanbiedingen

 1. De bij de artikelen vermelde prijzen zijn in euro’s, inclusief BTW. Verzendkosten zijn niet bij de genoemde prijzen inbegrepen.
 2. Oxener Sinds 1905 B.V. is niet aansprakelijk voor de gevolgen van zet-, typ- en/of programmeer- of programmafouten in haar website. Aan onrechtmatige prijsinformatie kunnen geen rechten worden ontleend.
 3. Aanbiedingen zijn slechts geldig zolang de voorraad strekt en gedurende de daarvoor aangegeven looptijd.


3. Betaling

 1.  Betaling vindt plaats via de streng beveiligde betalingsmethoden die worden aangeboden op de website via de internetbetaalkassa van Buckaroo. U kunt hier kiezen uit de volgende betaalmethoden:
  1. Mastercard of Visacard
  2. iDeal
  3. PayPal
  4. Sofortbanking
  5. Bancontact / MisterCash

 2. 6. AfterPay , Ik ga Akkoord met de betalingsvoorwaarden van AfterPay (http://www.afterpay.nl/page/consument-betalingsvoorwaarden)

4. Verzendkosten

De verzendkosten zijn gratis binnen Nederland. Uitzondering hierop zijn de aanbiedingen en acties. De verzendkosten binnen Nederland bedragen dan € 4,95. Vanuit Duitsland en België bedragen de verzendkosten  € 9,95. Voor informatie over tarieven voor de overige landen binnen de EU kunt u contact met ons opnemen via webshops@oxener.com

* Indien uw bestelling volledig uit SALE artikelen bestaat, brengen wij een verzendbijdrage van € 3,95 in rekening.

5. Levering

 1. Oxener Sinds 1905 B.V. besteedt het thuisbezorgen van de bestellingen uit aan PostNL. Bestellingen worden via PostNL verzonden en zijn traceerbaar. DPD vraagt de geadresseerde om te tekenen voor ontvangst. Zie voor meer informatie www.postnl.nl .
 2. Oxener Sinds 1905 B.V. streeft ernaar om bestellingen binnen 1 tot 3 werkdagen na ontvangst van de betaling te versturen.
 3. Oxener Sinds 1905 B.V. zal al het mogelijke doen om geaccepteerde bestellingen zo spoedig mogelijk uit te leveren. Indien de levering vertraging oploopt- hetzij door tijdelijk niet in voorraad zijn, hetzij om andere redenen of indien een bestelling niet of slechts gedeeltelijk kan worden uitgevoerd- zal de klant daarvan bericht ontvangen. De klant heeft in dat geval het recht om de resterende bestelling schriftelijk te annuleren.
 4. Oxener Sinds 1905 B.V. is niet aansprakelijk voor eventuele schade die u mocht lijden doordat de bestelling is afgeleverd op een door de klant foutief opgegeven woonadres.

6. Annuleren

 1. Het is mogelijk een bestelling te annuleren indien dit binnen 24 uur gebeurt nadat de bestelling is geplaatst en mits de bestelling nog niet is verstuurd. U kunt deze annulering alleen doorgeven per mail, webshops@oxener.com


7. Ruilen en Retourneren

 1. Wanneer een artikel niet aan uw verwachting voldoet dan bestaat de mogelijkheid om het artikel te ruilen of te retourneren.
 2. De portokosten alsmede het verzendrisico voor retourzending zijn voor rekening van de klant, tenzij anders vermeld.
 3. Voor retourneringen en/of ruilingen gelden de volgende voorwaarden:
 1. Na bezorging van uw bestelling heeft u 14 dagen de tijd om de artikelen te ruilen of te retourneren. Na afloop van deze termijn kan de koop niet meer ontbonden worden en is deze definitief.
 2. De goederen dienen in originele staat te zijn, d.w.z. ongedragen en in de originele verpakking teruggestuurd te worden.
 3. De pakbon dient meegezonden te worden met uw retourzending. Het artikel dient in een stevige, liefst originele verzenddoos te worden verstuurd.
 4. Onvoldoende of niet gefrankeerde retourzendingen worden door ons niet aangenomen, ongeacht de reden van het retoursturen.
 5. Bij ruiling van een artikel neemt Oxener Sinds 1905 B.V. eenmalig de verzendkosten van het opnieuw te versturen artikel voor haar rekening.
 6. Bij ontvangst van het retour gestuurde artikel (ontbinding koop van 1 of meerdere artikelen) zal het retour te ontvangen bedrag (excl. verzendkosten, tenzij anders vermeld) binnen 4 werkdagen aan u overgemaakt worden of zoveel mogelijk eerder.


8. Voorraad

 1.  Alle schoenen zijn uit voorraad leverbaar. Het kan echter voorkomen dat een artikel tijdelijk niet op voorraad is of dat het is uitverkocht. U wordt hiervan door ons z.s.m. op de hoogte gebracht. Zowel de klant als Oxener Sinds 1905 BV heeft het recht om de bestelling zonder kosten te annuleren. Oxener Sinds 1905 B.V. zal in dit geval voor terugbetaling zorg dragen.


9. Garantie en Aansprakelijkheid

 1. Oxener Sinds 1905 B.V. garandeert dat de te leveren zaken voldoen aan de gebruikelijke eisen en normen die daaraan kunnen worden gesteld en vrij zijn van welke gebreken ook. Met uitzondering van Ugg. Hier gelden afwijkende garantiebepaling. Zie punt 10.
 2. De onder 1. genoemde garantie geldt gedurende een periode van 6 maanden na levering.
 3. Als bewijs met betrekking tot de garantie ontvangt u van Oxener Sinds 1905 B.V. een factuur.
 4. Indien de te leveren zaken niet voldoen aan deze garanties, zal Oxener Sinds 1905 B.V. de zaak binnen redelijke termijn na ontvangst daarvan vervangen of zorg dragen voor herstel.
 5. De te dezen genoemde garantie geldt niet wanneer het gebrek is ontstaan als gevolg van onoordeelkundig of oneigenlijk gebruik of wanneer, zonder schriftelijke toestemming van Oxener Sinds 1905 B.V., u of derden wijzigingen hebben aangebracht dan wel trachten aan te brengen aan de zaak of deze hebben aangewend voor doeleinden waarvoor de zaak niet bestemd is.
 6. Indien de geleverde zaak niet overeenstemt met hetgeen was overeengekomen en deze niet- conformiteit een gebrek is in de zin van de regeling van de productaansprakelijkheid, dan is Oxener Sinds 1905 B.V. niet aansprakelijk voor de daaruit voortvloeiende gevolgschade.
 7. Het in deze algemene voorwaarden bepaalde ter zake van garantie laat onverlet uw garantieaanspraken uit hoofde van de wet, alles met inachtneming van het in deze algemene voorwaarden en de overeenkomst bepaalde, daaronder begrepen de aard en de hoedanigheid van hetgeen aan u is verkocht en geleverd. 
 8. Wanneer de producent van een gebrekkige zaak aansprakelijk is voor gevolgschade dan wordt de aansprakelijkheid van Oxener Sinds 1905 B.V. beperkt tot herstel of vervanging van de zaak, dan wel terugbetaling van het aankoopbedrag.
 9. Onverminderd het bovenstaande is Oxener Sinds 1905 B.V. niet aansprakelijk indien de schade is te wijten aan opzet en/of grove schuld en/of verwijtbaar handelen, dan wel door onoordeelkundig of oneigenlijk gebruik door de klant.
 10. De in deze voorwaarden opgenomen beperkingen van de aansprakelijkheid voor directe schade gelden niet indien de schade te wijten is aan opzet of grove schuld van Oxener Sinds 1905 B.V. of zijn ondergeschikten.

10. Ugg Garantie


Voor alle UGG producten wordt alleen de beste kwaliteit Sheepskin gebruikt. Sheepskin is een natuurproduct en aldus een zeer kwetsbaar materiaal.

- Alle suède laarzen zijn zeer gevoelig voor vuil, regen, sneeuw, strooizout en schuren langs een ruw
oppervlak. Dit geldt ook voor alle geprinte opdrukken en metallic lagen. Door het dragen kunnen bepaalde delen kaal worden of gaan tekenen.
- Bij te klein gekochte UGG’s kunnen de tenen bobbels en/of gaten in het leer veroorzaken. Ook  worden de
neuzen hierdoor snel kaal.
- Door speling bij de hiel, wrijving tijdens het dragen of bij langdurig gebruik kan slijtage ontstaan aan
hak/hielstuk en/of binnenzool.
- Het leer langs de stiknaad is door de perforatie zeer kwetsbaar en kan bij te veel belasting of bij
gebruik van te veel kracht gaan scheuren.
- Door het tegen elkaar aan schuren van de rits, slijt de draad over de ritskabel waardoor de rits niet
goed meer zal functioneren.
- Door wrijving laten paletten los en kunnen biezen gaan rafelen/slijten
- De zwarte vacht kan door de zuurtegraad van uw huid gaan afgeven. Deze vormen van slijtage vallen niet onder de garantie. Wel is het vaak mogelijk om ze te laten repareren. Dit is echter voor rekening van de klant.11. Privacy

 1. Uw persoonsgegevens worden opgenomen in het klantenbestand van Oxener Sinds 1905 B.V..Wij gebruiken uw persoonsgegevens voor het uitvoeren van de overeenkomst, het voeren van een verantwoord klantenbeheer, risicobeheer en voor marketingdoeleinden. Wij verstrekken geen gegevens aan derden die uw persoonlijke levenssfeer aantasten. Indien u van ons geen commerciële aanbiedingen meer wenst te ontvangen, kunt u dit per e-mail aan ons bevestigen.

12. Copyright beeld- en tekstmateriaal

 1. Het is niet toegestaan, zonder schriftelijke toestemming, tekst- en/of beeldmateriaal te kopiëren, op te slaan, te publiceren, te verveelvoudigen of anderszins te gebruiken. Bij overtreding zal een juridische procedure gevolgd worden.

OXENER SINDS 1905 B.V. - RABOBANK 1227.58.021 - KVK 52919315 - BTW NL 8506.65.413.B01

 • gratis verzenden* met uitzondering van SALE
 • VIP Service postcode 7301 t/m 7346
 • 14 dagen bedenktijd