• gratis verzenden* met uitzondering van SALE
  • VIP Service postcode 7311 t/m 7339
Uw filters
< Terug naar overzicht

Herenmode najaar 2019

zaterdag, 12 oktober 2019

In de derde blog van dit najaar bespreekt Martine de trends in de heren schoenen- en kledingmode. Ze neemt ons mee op een inspirerende reis door de Engelse countryside en we keren via het Koude Hoge Noorden weer terug op de Amsterdamse grachten.


Buiten raast de herfst, maar binnen is het lekker warm bij de openhaard! Oude leren stoel, vintage tapijt, houtblokken, geruite plaid en een goed glas rode wijn. Voel je de sfeer? Want dit is het beeld dat zo passend is bij de nieuwe herenmode van het najaarsseizoen.
De echte kleuren van de herfst zoals donkerrood, okergeel, bottle green, olijfgroen en cognac-bruin vormen de basis. Koraalrood en warm oranje zijn de accentkleuren voor de mannen. En dit allemaal toegepast in hele mooie materialen, zoals flanel met ruitpatroon, wol, ribfluweel en mooie breisels. Dit alles doet je denken aan die Engelse cottage sfeer en het country-style buitenleven.


kleurrijke sneakers van Fila, Floris van Bommel en Hogan  (klik op de afbeelding) - de sokken zijn van XPOOS en zijn verkrijgbaar in ons filiaal Oxener City Shoebox. De foto van de kleurrijke kleding in het midden is genomen in het filiaal van Jac Hensen in de Korenstraat tegenover Oxener City Shoebox

Met rijke- en stoere leerkwaliteiten sluit de schoenenmode hier perfect op aan. Klassieke modellen in een nieuw jasje. De combinatie van meerdere structuren én kleuren leer verwerkt in één schoen. Bijvoorbeeld croco en snake patronen of een visgraat motief. Mooi bij een goede jeans gecombineerd met wollen blazer, met een slank getailleerd overhemd en een gebreid gilet eronder. Dat geeft een casual-chique uitstraling en is daarmee voor vele momenten heel geschikt. Moet het toch iets formeler, dan kan de jeans vervangen worden door een slanke chino. Draag die met een kleine omslag voor het juiste effect bij de schoenen of boots. Maak de hele look af met een bijpassende riem. En vergeet de sokken niet! Deze mogen vooral niet te kort zijn. Heren, zorg dat het blote been bedekt is.

boots van Giorgio met bijpassende riem - klik op de afbeelding

Kragen zijn een musthave in de mannenmode dit seizoen. Onder een trui, hoody of vest wordt een overhemd gedragen. Kies een sportieve kwaliteit, zoals chambray, denim of flanel voor het informele gevoel. Het nette overhemd dus bewaren voor het werk of voor gelegenheden. Het zijn details, maar geven de outfit wel nèt even de juiste touch. Het is dus allemaal wat hoger gesloten. De coltrui past ook in deze rij. Leuk als item op zich, maar ook perfect onder een stoer colbert. Dit vraagt wel om wat winterse schoenen. De ruwharige (ook wel ponyhair genoemd) hoge boot van Floris van Bommel lijkt hiervoor gemaakt.

boots van Floris van Bommel met bijpassende riem, beide in ponyhair met visgraat motief - klik op de afbeelding - de houthakkersjassen shop je bij onze overburen van Jac Hensen

Sneakers zijn ondertussen niet meer weg te denken uit het modebeeld. Het geeft elke outfit een nonchalant karakter en het loopt natuurlijk fantastisch. Naast veel zwarte en witte gympen, worden de warme modekleuren van dit seizoen ook volop in het schoeisel toegepast. Camel, bruin en olijf bijvoorbeeld, met onverwachtse kleuraccenten van rood of cobalt blauw. Kleuren die je in de outfit terug kunt laten komen. Wil je het accent op de sneakers leggen, draag ze dan juist met een rustige en meer basic outfit.

sneaker van Harris - klik op de afbeelding - de jas rechts is van Hugo Boss - van Hugo verkopen wij sneakers bij de City Shoebox

Voor de laatste trend die ik hier wil aanstippen reizen we even naar het Hoge Noorden. De stijlvolle basis kleding vanuit het hippe Scandinavië. Stille luxe met cashmere truien en wollen blazermantels. Hier draait het juist om de kleuren navy, zwart en antraciet. Bijvoorbeeld mooi afgestyled met de leren enkelboot van Harris. Het gecoate leer met croco print en een contrasterende strook met slangenprint geeft deze hikers een exclusieve uitstraling. Mag het wat sportiever, denk dan eens aan de sobere streetwear fashion. Cleane sweaters en donsjacks met aandacht voor het logo. Een mooi voorbeeld zijn bijvoorbeeld de jassen van Daily Paper, het trendy kledingmerk uit Amsterdam.

hikerboots van Harris (bijpassende riem ook verkrijgbaar) - truien en donsjacks zijn van Daily Paper, verkrijgbaar bij Capital Fashion Apeldoorn

Tekst: Fashion by Martine
Beeld: Martine Nijmeijers & Gerco Oxener
Met dank aan Jac Hensen & Capital Fashion Apeldoorn
  • gratis verzenden* met uitzondering van SALE
  • VIP Service postcode 7311 t/m 7339
  • 14 dagen bedenktijd

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid.