• gratis verzenden* met uitzondering van SALE
  • VIP Service postcode 7311 t/m 7339
Uw filters
< Terug naar overzicht

Trendreport zomer 2021

maandag, 05 april 2021

Terwijl buiten de sneeuw en hagel buien elkaar afwisselen probeer ik het binnen warm te krijgen met een derde kop thee en mijn dertigste paaseitje. De afgelopen weken was het toch weer redelijk druk doordat er aardig wat klanten op afspraak kwamen winkelen. Maar tegelijkertijd is het ook weer inkooptijd: We zijn alweer collecties aan het samenstellen voor de winter. Vandaag heb ik eindelijk even tijd om deze blog te schrijven. Ik zal jullie meenemen naar de zomer van 2021 en de bijpassende schoenen trends.KETTING REACTIE
Laten we beginnen met de meest in het oog springende trend: kettingen. Normaal leg je de hond aan de ketting of draag je ze om je nek. Maar dit jaar zien we kettingschakels ook terug op schoenen en aan tassen. Waarom? Geen idee. Het zal wel een ketting reactie zijn: Ergens op de wereld komt een ontwerper op het idee en vervolgens zie je het ineens overal.

Ketting en armband van Souvenirs de Pomme, verkrijgbaar in onze winkels. Blauwe loafer van Gabor, sandaal en loafer van Bibi Lou en tas van Gianni Chiarini.

VLECHTWERK
Terug van weggeweest. Het good old vlechten is weer helemaal hip and happening. Soms subtiel en fijntjes. Maar je hebt ook merken die meteen vol erin gaan met lekker dikke grove vlechten, kijk bijvoorbeeld naar de leren slippers van Strategia.

vlnr westernlaars van Toral, sandaal van Attilio GiustiSlipper van Bibi Lou,leren slipper van Strategia

KIJK: CARRÉ
Mode draait enerzijds om elkaar volgen: Als iets populair is gaan alle fabrikanten het van elkaar overnemen. Denk bijvoorbeeld aan de witte zolen trend die nu alweer decennia de schoenmode domineert.
Aan de andere kant heb je ook de zoektocht naar het unieke, aparte, anders dan anders. Dat zorgt er nu weer voor dat we tussen alle ronde vormen ineens ook weer vierkante neuzen zien. Dat wordt ook wel de carré neus genoemd. Dit seizoen is het nog een opvallend fenomeen. Maar je zal zien, als het aanslaat, dan zijn volgend jaar ineens alle neuzen vierkant.

vlnr: Angel Alarcon, Guess, Toral, Guess

HUISWERK
De pandemie heeft grote invloed op de maatschappij en op ons als burgers. We werken en blijven noodgedwongen veel meer thuis. Dat heeft ook weerslag op de mode. Driedelige pakken blijven in de winkels hangen en de onesies en huispakken zijn niet aan te slepen.
In de schoenmode heeft dat geresulteert in een herwaardering van de voetbed (vroeger ook wel gezondheids) sandaal. Al hebben die tegenwoordig wel een hippe upgrade gehad. 

vlnr: Strategia, UGG, XSensible, Dr.Martens

STROOIEN MET ZAND
Wat kleur betreft is de trend komende zomer 50 tinten zand. We gaan veel natuurlijke, zachte basistinten als beige, taupe, crème wit zien in de kleding en schoenmode. Die basistinten combineren dan vervolgens weer erg mooi met de wat warme kleuren als cognac, oker en oranje en rood. Accenten van donkerblauw en zwart zijn ook zeer passend als contrast.


TOT SLOT
Ik kijk uit naar de zomer en naar jullie!

Liefs,
Karin Rijkers-Oxener
  • gratis verzenden* met uitzondering van SALE
  • VIP Service postcode 7311 t/m 7339
  • 14 dagen bedenktijd

Om u de beste gebruikerservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookiebeleid.